Kom ook (leren) zeilen bij de SAZS

In 2006 is de Stichting Aangepast Zeilen Sneek (KWS-SAZS) opgericht vanuit Sailability met als doel om mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking te kunnen laten genieten van zeilen. Als onderdeel van de KWS (Koninklijke Watersport Sneek) biedt de SAZS integratie met de lokale zeilsport. Naast samen zeilen als ontspanning, kan er ook in wedstrijdverband worden gezeild. 


We trainen op het Sneekermeer vlakbij Sneek en beschikken over prachtige faciliteiten zoals het rolstoelvriendelijk clubgebouw de Roerkoning, tilliften voor zeilers en materiaal en een afgesloten materiaalhok. 

Enthousiaste vrijwilligers met zeilervaring zorgen voor ondersteuning zodat jouw beperking geen beperking meer is om te zeilen!

Onze voorzieningen

Dankzij de vele voorzieningen aan de wal waaronder een personenlift, een botenkraan, verlaagde en toegankelijke steiger, materiaalopslag en trainingscentrum is het voor iedereen mogelijk om, onder begeleiding van trainers en rescue in rubberboten, bij ons te zeilen. Wij beschikken over verschillende boten waarvan er twee elektrisch bestuurbaar zijn. Daarnaast maken we gebruik van het moderne trainingscentrum De Roerkoning die volledig rolstoeltoegankelijk is. 

Onze boten

We hebben de beschikking over de volgende boten:

  • Vijf boten geschikt voor de Hansaklasse (twee elektrisch bestuurbaar)
  • Negen 2.4 mR-klasse zeilboten
  • Drie Polyvalken
  • Een S/V14 tweemansboot
  • Rescue rubberboot

Trainen

Vaste activiteiten gedurende het 2024 vaarseizoen: We trainen vanaf 10 april t/m 18 juli en van 4 t/m 26 september op de volgende dagen:

  • Woensdagavond van 17.45-21.00 uur voor volwassenen met een lichamelijke beperking (ook toegankelijk voor zeilers zonder beperking);
  • Donderdagavond van 17.45-21.00 uur voor G-zeilers met een verstandelijke beperking in Polyvalken

Gedurende het zeilseizoen worden er op de zaterdagen 20 april, 25 mei, 8 en 29 juni, 13 juli en 5 oktober een Open Zeildag georganiseerd. 

Kennismaken

Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken met de SAZS op een van de Open Zeildagen of op een trainingsavond. Zo ervaar je zelf wat jouw mogelijkheden zijn en kunnen we samen kijken naar jouw zeilervaing en wensen. Meld je van te voren even aan, zodat we je van harte kunnen verwelkomen. 

Vrijwilligers

Dankzij de inzet van vele vrijilligers kan er onbeperkt worden gezeild op de woensdagavond, donderdagavond en soms op een zaterdag. Zou je je ook willen inzetten voor de SAZS, lees dan meer informatie op de vrijwilligerspagina.

G-zeilen

Iedereen kan leren zeilen, dat is het motto van de groep G-zeilers.

Op donderdag avond wordt er in Valken gezeild. Er wordt gezeild met één ervaren begeleider en meestal 2 zeilers per Valk.

Bij de G-zeilers kun je ook wedstrijden zeilen en meedoen aan de Special Olympics en de Sneekweek. We oefenen daar samen met de vrijwillligers hard voor.